FINALEDAG ZATERDAG 14 JANUARI

HERENFINALE 15de Saen Trophy

Remco van Eijden – Paul Rothuizen 6-1

Remco weer van grote klasse in deze finale. Waar zijn gemiddeldes tijdens het toernooi minder waren dan we gewend waren en de 180’s niet wilden vallen was het nu allemaal terug. Met gemiddeld 92 en 8 keer 180 werd de ook goed spelende Paul opzij gezet. Zijn 9de titel is dus een feit. Paul heeft een supertoernooi gegooid, en zal zeker volgend jaar revanche willen.

 

DAMESFINALE 15de Saen Trophy

Sabrina van den Hatert – Marieke Stronks 3-0

Over de damesfinale kunnen we kort zijn. Marieke was in de eerste ronde verrassend te sterk voor Olga en wist ook in haar halve finale niet te imponeren. Sabrina had ook nog niet laten zien waartoe zij in staat is. In de finale vloog Sabrina uit de startblokken. Met goed spel liet zij Marieke kansloos. Twee goede sets werden gevolgd door een iets mindere maar Marieke kon niet meer profiteren.

 

Halve finales van 14 januari.

Remco van Eijden – Jasper Smidt 4-1

Jasper weet in de eerste sets de dubbels totaal niet te vinden. Remco slaat op deze momenten altijd direkt toe en doet dat nu ook. Hij loopt bij de onderbreking naar een 3-0 voorsprong. Na de kleine pauze pakt Jasper direkt de set en komt op 3-1. Een gemistte dart op een 145 check wordt weer afgestraft vervolgens door Remco die naar de finale gaat.

Paul Rothuizen – Kevin de Vries 4-1

De tweede halve finale bij de heren tussen Paul Rothuizen en Kevin de Vries kan een spectakel worden. Vooral Paul heeft in het moeilijkste kwart van het schema laten zien dat hij in een goede vorm verkeerd. Het verwachtte spektakel bleef een beetje uit. Paul duidelijk beter in deze wedstrijd en geen moment echt in de problemen. De kansen voor Kevin die er wel waren werden niet benut. Paul voor het eerst in de finale