Uitslagen vrijdag 29 december, eerste ronde

Leroy Kwadijk – Wido Breeuwer 3-0

De grote verrassing van de kwalificatie, Wido, begon met brutaal de eerste leg te winnen. Daarna stelde een toch moeizaam spelende Leroy wel orde op zaken en won gewoon makkelijk. Toch zal hij in de tweede ronde beter moeten spelen om naar de kwartfinale te kunnen. Wido speelde goed maar het was voor nu niet genoeg. Wellicht in de toekomst. Wij hopen hem deze week nog een keer te begroeten als toeschouwer. Maar dat geldt natuurlijk voor iedereen.

Yvanka van Welt – Marieke Stronks 2-0

Marieke kon niet het spel van vorig jaar laten zien tegen viervoudig Saen Trophy winnares Yvanca. Zuur natuurlijk dat je wel geplaatst bent en dan niet de favoriet voor deze wedstrijd. Yvanca makkelijk door naar de halve finale bij de dames.

Martin van Exter – Jordy Korver 2-3

Een partij hoeft niet altijd van een heel hoog nivo te zijn om wel spannend en aantrekkelijk om naar te kijken te zijn. De mannen maakten er een mooi schouwspel van met breaks over en weer en kansen die ook van de een naar de ander gingen. Jordy trok uiteindelijk aan het langste eind en won de 5de set met 4-2,

Silko Visser – Arjan de Boer 3-0

Silko vloog uit de startblokken en leek de triple niet te kunnen missen in zeker set 1 en 2. Arjan kon er dit jaar niets tegenover stellen en moest zodoende aanschouwen dat Silko met groot gemak de partij in recordtempo naar zich toe trok. Waar bij Arjan in de ingooiruimte het gevoel goed was kon hij boven op de baan dat gevoel niet meer oproepen.

Erik Avondrood – Lars de Jong 1-3

Scorend ontliepen de mannen elkaar niets. De beurt naar de dubbel toe en de dubbel zelf was bij Lars veel beter in orde. Erik liep daardoor steeds achter de feiten aan. De eerste 2 sets met 3-2 naar Lars en dat kon Erik dus niet meer repareren. Lars naar de tweede ronde in het zwaarste kwart van het speelschema.