Kwalificatie toernooi III Saen Trophy 2019

Kwalificatie III voor plaatsing Saen Trophy 2019 zal plaats vinden op zaterdag 31 maart. Aanvang is 20.00 uur. Spelsysteem is dubbel Knock out.

Natuurlijk weer snoeppotten te winnen en ranking punten te verdienen.
In totaal zijn er 8 toernooien en zijn er 6 plaatsen voor de Saen Trophy 2019 te verdienen.

Kwalificatie toernooi II Saen Trophy 2019

Zaterdag 24 februari Kwalificatie toernooi II Saen Trophy 2019.

In een ranking van in totaal 8 toernooien.
Aanvang is 20.00 uur.
Snoeppotten te winnen en ranking punten te verdienen.

Reeds geplaatst SAEN TROPHY 2019

Reeds geplaatst voor de SAEN TROPHY 2019 zijn:

Heren:

Remco van Eijden, Jimmy Hendriks, Lars de Jong, Marcel Ruiters, Jasper Smidt, Kevin Doets, Silko Visser, Paul Rothuizen, Mike de Wit en Kevin Doets.

Dames:

Sabrina van den Hatert en Yvanca van Welt

Mogelijkheden plaatsing Saen Trophy 2019

Mogelijkheden tot plaatsing Saen Trophy zijn:

De Schot ranking via 8 toernooien zoveel als mogelijk is gehouden in de laatste weekenden van de maanden
januari, februari, maart, april, mei, juni, oktober en november.

De overige mogelijkheden zullen later bekend worden gemaakt.

Het laatste kwalificatie toernooi voor de SAEN TROPHY 2019 wordt zaterdag 22 december gehouden!

De SAEN TROPHY 2019 is op vrijdag 28 december 2018. De FINALE op zaterdag 5 januari 2019.

Kwalificatie toernooi I ranking zondag 28 januari 2018

Het eerste Kwalificatie toernooi voor de ranking voor de Saen Trophy 2019 is zondag 28 januari 2018.

Er wordt een ranking van 8 toernooien gehouden. In zoveel als mogelijk de laatste weekenden van januari, februari, maart, april, mei, juni, oktober en november.

De eerste 6 van deze ranking plaatsen zich!

Aanvang is 14.00 uur.

Snoeppotten en ranking punten zijn er te winnen.

Ook als je al geplaatst bent kan er natuurlijk worden meegespeeld. De eerste 6 nog niet geplaatsten gaan door naar de Saen Trophy 2019!

Remco van Eijden en Sabrina van den Hatert winnen Trophy

Finales

Remco van Eijden – Jimmy Hendriks 6-1

Kansjes waren er wel voor Jim maar vooral in de eerste 2 sets wist hij ze niet te pakken. Remco deed waar hij om bekend staat. De finishes tussen 60 en 100 gingen vrijwel allemaal uit.  Miste zijn kans om er nog een wedstrijd van te maken voor 4-2 in sets. Daarna was het verzet definitief gebroken en liep Remco soepeltjes naar een 6-1 overwinning. Jimmy helaas niet met het nivo wat hij de hele week wel liet zien.

Sabrina van den Hatert – Yvanca van Welt 3-2 (tiebreak set 5, 6-4)

Een kraker van een damesfinale. De beste en spannendste ooit. Sabrina makkelijk naar een 2-0 voorsprong in sets. Yvanca weigerde te breken en vocht zich super goed terug. De laatste set was er iedere keer een leg voorsprong voor Yvanca, maar nu wilde Sabrina van geen wijken weten. Op 4-4 wist ze Yvanca te breken en vervolgens haar eigen leg te behouden. Een groot applaus voor beide dames. Dit was reclame voor damesdarts.

Halve finales heren

Marcel Ruiters – Jimmy Hendriks 3-5

Marcel en Jim maakten er een mooie wedstrijd van op hoog nivo. Jim pakte de eerste 2 sets voordat Marcel wat terug kon doen. Met 4-1 voor leek de wedstrijd gespeeld. Marcel bleef knokken en pakte 2 sets op rij voordat Jim de wedstrijd binnen haalde

Remco van Eijden – Lars de Jong 5-0

Remco was duidelijk een maat te groot in deze wedstrijd. Lars had zijn eerste leg na 2 sets kunnen pakken met een 9 darter, ware het niet dat hij na 174-180 en triple 20 en triple 17 voor 32 ging ipv 36. Gelukkig mistte hij de 32 nog. Dit had historie kunnen zijn op de Trophy. In totaal 2 legs pakken is tekort. De hele week was Lars heel goed, vandaag een stukje minder. Remco op voor zijn 11 de finale, waarvan hij er al 9 won.

 

Woensdag 3 januari

Olga Hoogenkamp – Yvanca van Welt 0-2

Leuke partij om te kijken, Olga vooral in het begin van de legs minder op haar scores. De versnelling kwam te laat en Yvanca gaf met snelle dubbels haar tegenstandster geen kans.

Jimmy Hendriks – Paul Rothuizen 4-0

Set 1 en 2 werden in de laatste leg beslist door Jim. Set 1 met een 11 darter. Jim met een fraai gemiddelde van 90 per beurt uiteidelijk naar een makkelijke overwinning. Paul kreeg twee volledige beurten om 58 uit te gooien om de 2-0 achterstand te verkleinen. Dat lukte niet en Jim pakte vervolgens de 4de set makkelijk

Remco van Eijden – Kevin Doets 4-0

Kevin benutte de kleine kansjes die hij kreeg niet. De 170 finish van Remco op een cruciaal moment in de partij zal ongetwijfeld pijn hebben gedaan. Toch bleef Kevin ervoor vechten en bleef ook goed spel laten zien. Echter om Remco te verslaan zal deze Saen Trophy een hele toer worden. Hij gooide ook nog een 156 finish en laat voor de 3de wedstrijd op rij zien dat hij nog altijd scherp en goed is.

Donderdag 4 januari

Jasper Smidt – Marcel Ruiters 1-4

Jasper pakte nog wel de eerste set maar Marcel was in het vervolg gewoon beter. De dubbels vielen net als in zijn eerste twee wedstrijden snel. Marcel hoopt dat zijn vrouw de tweede aanwinst nog een paar dagen binnen kan houden om relaxed de finaledag in te kunnen gaan.

Sabrina van den Hatert – Marjolein Eijben 2-1

Marjolein was niet goed begonnen maar pakte in sneltreinvaart de tweede set. In de 3de set liet Sabrina zien waarom ze de titel al 3 maal op rij heeft gewonnen. Met een fraaie 15 darter pakte ze de winst.

Lars de Jong – Silko Visser 4-3

Dit werd de mooiste partij van de kwartfinale’s bij de mannen. Spanning alom en goed darts. De kansen keerden per leg. Silo pakt uiteindelijk de 6de set nadat Lars 2 matchdarts mist. Silko kan 2-0 maken in de beslissende set maar laat dit na. Daarna is Lars de betere en wint de wedstrijd. Hij mag zich op maken door een halve finale tegen de titelverdediger en 9 voudig kampioen Remco van Eijden

Lootjes Tombola

Op de volgende nummers is prijs gevallen:

nr.62 dartmapje van Cosmo
nr 82   Vaasjes
nr 105 pro cam drone
nr 137 redbull cap
nr 162 Kwaremont pakketje
nr 461 HJ Weizener prijsje
nr 490 Corona pakket
nr 493 Corona prijsje
nr 624 Wijn glazen set van Royal Leerdam
nr 631  fles IJsbocj

Uitslagen zaterdag 30 december, eerste ronde

Jasper Smidt – Mike Kuijper 3-0

Marjolein Eijbrn – Cindy Roggeveen 2-0

Roemer Mooijman – Kevin de Vries 1-3

Timothy Stevens – Patrick Loos 0-3

Frank Hoek – Willem Franssen 3-2

Dave Meier – Rade Pavlovic 3-1

Mathijs Bos – Jimmy Hendriks 1-3

Paulo Soares – Paul Rothuizen 0-3

Sabrina van den Hatert – Soraya Hartog 2-0

Erwin Renkema – Niels Stuiver 0-3

Jeff van Dijk – Tijmen Boers 1-3

Uitslagen vrijdag 29 december, eerste ronde

Leroy Kwadijk – Wido Breeuwer 3-0

De grote verrassing van de kwalificatie, Wido, begon met brutaal de eerste leg te winnen. Daarna stelde een toch moeizaam spelende Leroy wel orde op zaken en won gewoon makkelijk. Toch zal hij in de tweede ronde beter moeten spelen om naar de kwartfinale te kunnen. Wido speelde goed maar het was voor nu niet genoeg. Wellicht in de toekomst. Wij hopen hem deze week nog een keer te begroeten als toeschouwer. Maar dat geldt natuurlijk voor iedereen.

Yvanka van Welt – Marieke Stronks 2-0

Marieke kon niet het spel van vorig jaar laten zien tegen viervoudig Saen Trophy winnares Yvanca. Zuur natuurlijk dat je wel geplaatst bent en dan niet de favoriet voor deze wedstrijd. Yvanca makkelijk door naar de halve finale bij de dames.

Martin van Exter – Jordy Korver 2-3

Een partij hoeft niet altijd van een heel hoog nivo te zijn om wel spannend en aantrekkelijk om naar te kijken te zijn. De mannen maakten er een mooi schouwspel van met breaks over en weer en kansen die ook van de een naar de ander gingen. Jordy trok uiteindelijk aan het langste eind en won de 5de set met 4-2,

Silko Visser – Arjan de Boer 3-0

Silko vloog uit de startblokken en leek de triple niet te kunnen missen in zeker set 1 en 2. Arjan kon er dit jaar niets tegenover stellen en moest zodoende aanschouwen dat Silko met groot gemak de partij in recordtempo naar zich toe trok. Waar bij Arjan in de ingooiruimte het gevoel goed was kon hij boven op de baan dat gevoel niet meer oproepen.

Erik Avondrood – Lars de Jong 1-3

Scorend ontliepen de mannen elkaar niets. De beurt naar de dubbel toe en de dubbel zelf was bij Lars veel beter in orde. Erik liep daardoor steeds achter de feiten aan. De eerste 2 sets met 3-2 naar Lars en dat kon Erik dus niet meer repareren. Lars naar de tweede ronde in het zwaarste kwart van het speelschema.

Uitslagen donderdag 28 december, eerste ronde

Kevin Doets – Erik van Nek 3-0

Een eenzijdige wedstrijd waarin Erik er 1,5 set niets te vertellen had en daarna pas redelijk begon te gooien. Kevin speelde een hele goede wedstrijd met een scorend gemiddelde van zijn eerste 3 beurten van 100,5. Overall gemiddeld was het mede door vele gemiste dubbels “slechts” 84.

Nicky Stengewis – Olga Hoogenkamp 0-2

Olga was zeker de eerste 4 legs goed op dreef. Nicky bleef ver achter, Olga was op alle fronten uiteindelijk beter en haalde dus een makkelijke overwinning binnen.

Remco van Eijden – Daniel de Pater 3-0

Daniel was de vervanger van de zieke Wout van Cadsand. Remco was blij dat hij toch gewoon een eerste ronde kon gooien. Remco als een razende van start met een super eerste set. Daniel stond lekker te gooien en maakte desondanks weinig kans. Wist nog wel een leg af te snoepen maar kon uiteindelijk niet tegen de favoriet voor misschien wel een tiende Saen Trophy titel op.

Marcel Ruiters – Roy Ruiters 3-2

Ondanks betere scores en zeer goed spel van Marcel won Roy de eerste 2 sets met 3-2. Marcel wist de wedstrijd te kantelen en toch de zege naar zich toe te trekken. Een mooie afsluiter van een drukke en gezellige eerste avond.